Op het ogenblik dat je voedingswaren gaat aanbieden zal je er uiteraard rekening mee moeten houden dat je werkt met producten die kunnen bederven. Dat is belangrijk, niet alleen voor het bewaken van de winst die je met je horecazaak kan draaien, maar ook voor wat het aanbieden van de vereiste kwaliteit betreft. Door gebruik te maken van een koelvitrine sla je eigenlijk twee vliegen in één klap. Een dergelijke vitrine bied je namelijk in eerste instantie de mogelijkheid om jouw voedingswaren op de meest optimale wijze voor te stellen aan je gasten of klanten. Niet alleen zorgt een dergelijke vitrine echter voor een mooie voorstelling, daarnaast maakt ze het ook mogelijk om jouw voedingswaren lekker koel te houden. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Wat is een koelvitrine?

Niet alleen in horecazaken, maar ook in winkels die voedingswaren verkopen zie je vaak een koelvitrine staan. Dat er veelvuldig van een dergelijke vitrine gebruik wordt gemaakt is niet zo vreemd, integendeel. Door gebruik te maken van zo’n vitrine is het namelijk zo dat je kan rekenen op twee concrete voordelen. Het gaat hierbij dan specifiek om de volgende:

  1. De voedingswaren kunnen netjes op temperatuur worden gehouden;
  2. De verschillende voedingswaren kunnen mooi worden uitgestald;

Met bovenstaande voordelen sla je dus twee vliegen in één klap. Bovendien is het zo dat je natuurlijk ook een keuze kan maken uit verschillende uitvoeringen voor wat het kopen van een dergelijke vitrine betreft. Zo kan je bijvoorbeeld de voorkeur geven aan een horizontaal exemplaar, maar is het ook mogelijk om te kiezen voor het kopen van een verticale vitrine. Het spreekt voor zich dat ook de kostprijs afhankelijk kan zijn van het type uitvoering waarvoor je hebt gekozen. Heb je dus met andere woorden slechts een beperkt budget voor ogen? Hou dan ook daar zeker rekening mee.

 

Klik hier voor het complete aanbod!

 

Belangrijke factoren om rekening mee te houden

Sta je op het punt om een bepaalde koelvitrine te kopen? Dan zal je al snel tot de conclusie komen dat er verschillende belangrijke zaken zijn om aandacht aan te besteden. Op het eerste zicht lijken het merendeel van de koelvitrines er uiteraard min of meer hetzelfde uit te zien. Dit gezegd hebbende is het echter zo dat er toch sprake is van enkele praktische verschillen. De zaken waar je dan ook bij voorkeur altijd aandacht aan moet schenken zijn onder meer de volgende:

  1. Over welke inhoud (uitgedrukt in liters) beschikt de koelvitrine?
  2. Hoeveel schappen zijn er in de koelvitrine precies terug te vinden?
  3. Van welk type koeling wordt er gebruik gemaakt;

De bovenstaande aandachtspunten zijn zeer belangrijk omdat ze de manier waarop er op met de koelvitrine kan worden gewerkt aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Het spreekt voor zich dat bijvoorbeeld de vereiste inhoud van de koelvitrine op vlak van capaciteit ook een niet onbelangrijke impact heeft op de omvang waarover ze beschikt. Des te groter de vereiste inhoud moet zijn, des te groter natuurlijk ook de vitrine op zich zal worden. Hoe dan ook zijn ook deze factoren dus zeker en vast van belang indien je ervoor gaat kiezen om een koelvitrine te kopen.