Het is belangrijk om het lichaam regelmatig te ontgiften en ons te ontdoen van gifstoffen. Het volgen van een ontgiftingsdieet kan ons hierbij helpen, maar wist je dat je je lichaam elke dag een beetje kunt ontgiften? Het zoveel mogelijk eten van biologisch voedsel en het vermijden van voedsel dat veel pesticiden en chemicaliën bevat, is een uitstekende manier om je lichaam te helpen geleidelijk te ontgiften. Een andere methode is het drinken van bepaalde theesoorten die de ophoping van giftige stoffen helpen te voorkomen. In dit artikel hebben we de beste soorten aan detox-thee voor je op een rijtje gezet en leggen we je uit waarom ontgifting zo belangrijk is. 

Wat is ontgifting eigenlijk?

Ontgiften of “detoxen” is het lichamelijke proces van het verwijderen van gifstoffen. Deze gifstoffen zijn schadelijke chemicaliën die niet veilig zijn om opgehoopt te worden in ons lichaam. Gifstoffen kunnen niet alleen afkomstig zijn van ongezonde en bewerkte voedingsmiddelen, maar kunnen ook in het lichaam ontstaan door slechte luchtomstandigheden. Ontgifting of inwendige reiniging kent belangrijke gezondheidsvoordelen, waaronder meer energie, gezond gewichtsverlies, verlichting van hoofdpijn en vermoeidheid, een sterker immuunsysteem en een betere mood. 

Knoflookthee

Knoflookthee klinkt misschien nieuw voor je, maar kan een heel prettige smaak hebben en uitstekende ontgiftingsvoordelen bieden! Knoflook beschikt namelijk over geweldige geneeskrachtige eigenschappen, want het reinigt het lichaam en levert vitale voedingsstoffen. Bovendien helpt knoflook bij het ondersteunen van de leverfunctie waardoor het zeer effectief is om het lichaam op natuurlijke en efficiënte wijze te helpen ontgiften. 

Gemberthee

Gember is een uitstekend reinigende wortel en staat garant voor een zoetzurig genot wanneer het als thee wordt gezet. Je kunt gember natuurlijk ook gewoon eten, maar veel mensen vinden dat het op deze manier een beetje te sterk is voor de smaakpupillen. Een gemberthee is eigenlijk heel zacht voor de smaak en het lichaam, waardoor je het meerdere keren per dag voor een langere periode kan drinken!

Gember staat wereldwijd bekend als een genezende specerij en wordt dan ook al al duizenden jaren medicinaal en als voedingsmiddel gebruikt. Sterker nog, gember is waarschijnlijk een van de beste ontgiftende kruiden ter wereld, want het bevat bestanddelen met ontstekingsremmende, antioxiderende en anti-ulcere eigenschappen. Dit helpt het lichaam te reinigen door de spijsvertering te stimuleren, de bloedcirculatie te verbeteren en gifstoffen uit te zweten. 

Chilithee

Wist je dat het toevoegen van een beetje chilipeper aan jouw dieet jouw lichaam direct reinigt en je energieniveau gedurende de dag verhoogt? Je kunt natuurlijk ook chili aan je thee toevoegen om onder meer de spijsvertering te bevorderen, de bloedsomloop door de haarvaten te verwijden en de bloedsuikerspiegel te reguleren. Chilithee stimuleert je metabolisme en helpt je om je de hele dag energieker te voelen. De pittigheid van chili kan wellicht een loopneus veroorzaken, maar dat is natuurlijk helemaal niet zo erg als we kijken naar de voordelen ervan. En nog beter, het zal jouw lichaam helpen te ontgiften en meer gifstoffen te verwijderen via slijm!

Wil je gelijk starten met jouw detox-theeprogramma? Dan kun je eenvoudig online thee bestellen bij de Theebaron. Hier vind je talloze theesoorten en alle benodigdheden voor de theeleut!