Over ons

Met de toenemende populariteit van high tea is er veel discussie over afternoontea en high tea. Wat zijn de eventuele verschillen? High tea klinkt zeker chique. Hoe organiseer je een “theekransje”? Hoe zit het met speciale regels van etiquette, indien van toepassing, voor theekransjes.

Als theeliefhebber trok deze discussie mijn aandacht. De verschillende technieken van het zetten en serveren van verse thee maakten altijd indruk op mij als een feest. Zelfs als het een “theekransje” is, is er iets zo speciaals en geruststellends aan het hele proces.

Na uitgebreid onderzoek lijkt er consensus te zijn dat er enkele duidelijke verschillen zijn tussen high tea en afternoon tea. Ten eerste is “afternoon tea” precies dat: thee die in de middag wordt geserveerd. De meeste echte afternoontea zijn kleine gebakjes, scones en pinksandwiches; een licht menu. Aan de andere kant wordt “high tea” in de vroege avond geserveerd en omvat meestal meer eten. Voor velen kan high tea in de plaats komen van het avondeten. Over het algemeen bevat het menu vleeswaren, sandwiches, cakes, taarten, enz. – allemaal bereid als hapjes en in kleine porties. Geen lange subsandwiches bij high tea!